ΠΡΟΦΙΛ
To ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ – Ι.Π.Κ. ιδρύθηκε το 2018 και λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ. Φιλοδοξία της πρωτοβουλίας είναι να καλύψει το κενό που υπάρχει στις μεμονωμένες δράσεις έρευνας της Πολιτείας, ενεργειών ανάπτυξης του συνόλου των εμπλεκομένων, αλλά και της ελλιπούς ενημέρωσης των καταναλωτών, για τα θέματα που απασχολούν καθημερινά την μεταποίηση και τα προϊόντα κρέατος.
Ειδικότερα το ΙΠΚ επιδιώκει:
– να ενώσει την επιστήμη και τους κρατικούς φορείς, με την επιχειρηματική κοινότητα του κλάδου επεξεργασίας κρέατος και του ευρύτερου τομέα κρέατος
– να λειτουργεί ως κέντρο δια βίου μάθησης
– να λειτουργεί ως κέντρο έρευνας, ανάπτυξης και τεχνολογικής παρακολούθησης των θεμάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις που το στηρίζουν
Πρόεδρος του Ι.Π.Κ κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του (2018-2021) ήταν ο καθ. Απόστολος Ράντσιος. Πρόεδρος για την τριετία 2021-2024 εξελέγη η Δρ Βένη Γκίζα, Κτηνίατρος.