ΜΕΛΕΤΕΣ

Η έρευνα στον τομέα του κρέατος και των προϊόντων του βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη και τα αποτελέσματά της καθορίζουν την δημιουργία των νέων προϊόντων, τα οποία προωθούνται στην αγορά. Το Ι.Π.Κ. παρακολουθεί τις εξελίξεις, τις έρευνες και τις μελέτες οι οποίες δημοσιεύονται και προσφέρει στα Μέλη του:

  • Βασική ενημέρωση διεθνούς επιπέδου για τα θέματα που ενδιαφέρουν τις επιχειρήσεις του κλάδου
  • εφαρμοσμένη έρευνα σχετικά με τις πρακτικές και προκλήσεις της μεταποίησης προς τις επιχειρήσεις του κλάδου
  • ενημέρωση για τις εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες
  • εκπαίδευση στελεχών
  • υπεύθυνη ενημέρωση των καταναλωτών

Το Ι.Π.Κ. δεν εμπλέκεται σε θέματα τα οποία απασχολούν τα ερευνητικά κέντρα του κράτους, καθώς και τα τμήματα R&D των επιχειρήσεων του κλάδου.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Σε εξέλιξη βρίσκονται (Δεκέμβριο 2021) οι εξής μελέτες:

  • «Αποτίμηση βακτηριακής ασφάλειας νωπού γύρου υπό εμπορικές συνθήκες έψησης» – Μελέτη Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Καθηγητής Παναγιώτης Σκανδάμης)

Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα παρουσιαστούν τα πορίσματά της

 

  • «Ανάπτυξη της διατροφικής αξίας των προϊόντων κρέατος» – Μελέτη Χαροκόπειου Πανεπιστημίου (Καθηγητής Γεώργιος Μπόσκου)

Η μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη

 

  • «Μέθοδος επισήμανσης NUTRI SCORE ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ» -Μελέτη Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Καθηγητής Γεώργιος Νυχάς)

Η εν λόγω μελέτη, έγινε σε δείγμα 167 ετικετών από προϊόντα του κλάδου και βρίσκεται σε εξέλιξη