ΣΤΟΧΟΙ
Το Ι.Π.Κ. συγκεντρώνει, στο πλαίσιο της αποστολής του, τις νέες ιδέες, τάσεις και πρακτικές που αφορούν στον τομέα, από την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα και τις διαχέει στις επιχειρήσεις. Παράλληλα προωθεί τις καλές πρακτικές και τα προβλήματα από την εμπειρία των επιχειρήσεων στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τα ερευνητικά κέντρα.
Μεταξύ των στόχων του Ι.Π.Κ. περιλαμβάνονται οι εξής:
- ανάδειξη των προϊόντων με βάση το κρέας και τα παρασκευάσματα κρέατος
- συμβολή τους στη γαστρονομία, τη μαγειρική, τη μαζική εστίαση και τον τουρισμό
- ανάδειξη της ιδιαίτερης κληρονομιάς των παραδοσιακών εθνικών προϊόντων του κλάδου
- ανάδειξη και προβολή της τοπικής γαστρονομίας περιοχών της χώρας μας, του πλούτου των πρώτων υλών, αλλά και της γνώσης που έχει δημιουργηθεί από την εμπειρία ετών στην μεταποιητική βιομηχανία
- επιμόρφωση – εκπαίδευση με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, των στελεχών των επιχειρήσεων του τομέα, αλλά και όλων των ενδιαφερομένων από το χώρο του λιανεμπορίου, των κρεοπωλών, των chefs, του τουρισμού κ.λπ.
- ερμηνεία και η εκλαΐκευση των κοινοτικών κανονισμών, προκειμένου να αποφεύγονται παρερμηνείες
- συνεργασία με τις δημόσιες και ιδιωτικές σχολές κρέατος
- συνεργασία με αντίστοιχα κέντρα και φορείς του εξωτερικού
- συντονισμός ερευνητικών προγραμμάτων με αναθέσεις σε εξειδικευμένα επιστημονικά κέντρα
- διοργάνωση επιμορφωτικών – ενημερωτικών σεμιναρίων, με στόχο τον εμπλουτισμό της γνώσης και την πληρέστερη κατάρτιση επαγγελματιών του κλάδου
- πρακτική εξάσκηση σε πιλοτικά εργαστήρια πανεπιστημιακών σχολών
- τεχνολογική υποστήριξη των ΜικροΜεσαίων επιχειρήσεων του τομέα, οι οποίες δεν διαθέτουν δικά τους τμήματα R&D και επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη