Ανατρεπτική έρευνα για το κόκκινο κρέας: Τι βρήκαν για την φλεγμονή

Ανατρεπτική έρευνα για το κόκκινο κρέας: Τι βρήκαν για την φλεγμονή

Η φλεγμονή αποτελεί παράγοντα κινδύνου για πολλές χρόνιες ασθένειες, όπως η καρδιαγγειακή νόσος. Ο αντίκτυπος της διατροφής στη φλεγμονή είναι ένας τομέας αυξανόμενου επιστημονικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα, οι συστάσεις για περιορισμό της κατανάλωσης κόκκινου...
Απολογισμός 2022 της Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων στη χώρα μας

Απολογισμός 2022 της Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων στη χώρα μας

Στην σύνταξη της 3ης Έκθεσης – Απολογισμό της για το έτος 2022, προχώρησε η «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» καταγράφοντας ενέργειες, προγράμματα και δράσεις που υλοποίησαν με δική τους πρωτοβουλία Μέλη της Συμμαχίας κατά το 2022 (ολοκληρωμένες ενέργειες και...
Κτηνιατρική Ακαδημία: Εντός ορίων ασφαλείας οι νιτροζαμίνες στο κρέας

Κτηνιατρική Ακαδημία: Εντός ορίων ασφαλείας οι νιτροζαμίνες στο κρέας

Ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθαρίζει τα πράγματα σχετικά με την επικινδυνότητα των νιτρικών και νιτρωδών αλάτων στο κρέας και τα προϊόντα του, εξέδωσε η Ελληνική Κτηνιατρική Ακαδημία (ΕΚΑ). Δίνοντας έτσι μια επιστημονική απάντηση στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί μετά...
Συμμετοχή ΙΠΚ στην δημόσια διαβούλευση για το AGRO 8

Συμμετοχή ΙΠΚ στην δημόσια διαβούλευση για το AGRO 8

Την αναλυτική άποψή του με συγκεκριμένες προτάσεις, κατέθεσε το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος (ΙΠΚ), συμμετέχοντας στην διαβούλευση σχετικά με το υπό διαμόρφωση AGRO 8. Σύμφωνα με το κείμενο που υπογράφει ο Πρόεδρος του ΙΠΚ Δρ. Απόστολος Ράντσιος, προτείνεται ένας νέος...
Αλλαντικά: Τι αλλάζει σε μια διαχρονικά δυνατή κατηγορία

Αλλαντικά: Τι αλλάζει σε μια διαχρονικά δυνατή κατηγορία

Μια από τις πιο δυνατές κατηγορίες τροφίμων στη χώρας μας είναι τα αλλαντικά. Αποτελεί μια δημοφιλέστατη κατηγορία για καταναλωτές κάθε ηλικίας, ενώ περιλαμβάνει προϊόντα τα οποία έχουν πολλαπλή χρηστικότητα, τόσο για τη δημιουργία σνακ όσο και σαν συστατικά μιας...