Ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθαρίζει τα πράγματα σχετικά με την επικινδυνότητα των νιτρικών και νιτρωδών αλάτων στο κρέας και τα προϊόντα του, εξέδωσε η Ελληνική Κτηνιατρική Ακαδημία (ΕΚΑ). Δίνοντας έτσι μια επιστημονική απάντηση στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί μετά την σχετική γνωμοδότηση της EFSA. Στην ανακοίνωσή της η ΕΚΑ αναφέρει ότι λανθασμένα ο μέσος καταναλωτής πιστεύει ότι η επιβάρυνσή του ανθρώπινου οργανισμού με νιτρικά και νιτρώδη οφείλεται μόνο στην κατανάλωση κρέατος και προϊόντων του.
Η πλήρης ανακοίνωση της Ελληνικής Κτηνιατρικής Ακαδημίας :